Kennisbank

Hoe open je een bankrekening in Spanje?

Als je op vakantie gaat naar Spanje, kan je goed uit de voeten met jouw Nederlandse pinpas. Het is namelijk vrijwel overal in Europa mogelijk om met jouw Nederlandse bankpas te betalen. Als je echter een woning gaat aankopen in Spanje, dan zal je vaker in Spanje verblijven. Het advies, en soms een vereiste, is dan om een Spaanse bankrekening te openen.

Voordelen van een Spaanse bankrekening

Ondanks het gemak van het pinnen in het buitenland, worden er vaak hoge toeslagen gerekend door de banken voor het verstrekken van geld. Met een Spaanse bankpas hoef je in Spanje geen commissies te betalen. Let hier wel op bij welke pinautomaat je gaat pinnen! Het kan namelijk voorkomen dat je een Spaanse bankpas hebt en tóch commissie moet betalen. Dit is mogelijk als je niet bij dezelfde bank pint als de bank van jouw rekening. Als je een pinautomaat of ATM (in Spanje ook wel cajeró automatico genoemd) hebt gevonden, check dan altijd even de toeslag die je moet betalen. Als het mogelijk is, zoek dan een pinautomaat van je eigen bank!

Spaanse bankrekening en Spaanse woning

banken in spanjeAls je een woning hebt in Spanje kan een bankrekening goed van pas komen. Het is namelijk makkelijker om nodige rekeningen in Spanje van te betalen. Denk hier aan de belastingen, maar ook de rekening van jouw gas/water/licht in de Spaanse woning. Overschrijvingen staan hierbij sneller op de bankrekening van de ontvanger.

 

Benodigde documentatie

Als non-resident in Spanje ben je onbekende buitenlander die een rekening aanvraagt bij een Spaanse bank. Het is dus noodzakelijk om gegevens aan te leveren. De Spaanse banken vragen voornamelijk de volgende gegevens op:

  • Persoonlijke gegevens: Naam, telefoonnummer en E-mailadres.
  • Kopie paspoort in kleur
  • Bewijs van adres. Dit kan bijvoorbeeld door een bankafschrift.
  • Bewijs van beroep. Dit kan bijvoorbeeld door een salarisstrook
  • Reden openen bankrekening: eventueel huis aankopen in Spanje.

Het is mogelijk dat dit kan afwijken per bank, maar bovenstaande is de norm om een aanvraag voor een bankrekening goed te keuren.

Een bankrekening openen en een hypotheek aanvragen. Wat moet eerst?

Dit is een zeer belangrijke vraag. Er wordt vaak gedacht dat het noodzakelijk is om eerst een bankrekening te openen. Dit is echter niet het geval, zelfs overbodig! De bank die jou een hypotheek verstrekt zal altijd een bankrekening moeten openen voor de hypotheekgever. Het is daardoor overbodig om eerst een bankrekening te openen bij bank A en daarna nogmaals een rekening te moeten openen bij Bank B.

Ben je van plan om een hypotheek te regelen? Dan is dit artikel wellicht interessant voor jou. Naast het regelen van de hypotheek, openen wij ook voor jou de bankrekening bij de beste banken van Spanje. Het voordeel voor jou is dat dit allemaal op afstand vanuit Nederland geregeld kan worden. Geen dure vliegtickets of hotelkosten, via Spaanse Hypotheek word je volledig ontzorgd en regel je het gewoon vanaf thuis.

Een Spaanse bankrekening direct regelen vanuit Nederland?

Dat kan! Via Spaanse Hypotheek regelen wij dit eenvoudig voor je. Dit kan dus i.c.m. een hypotheekpakket, of helemaal los hiervan. Je besteld dit dan eenvoudig via onze webshop:

Bankrekening openen
EtienneHoe open je een bankrekening in Spanje?