Het Spaanse leven

Rob en Linda zitten tussen de spannende ontwikkelingen door ook vakantie te vieren in Marbella. Ze hebben al 12 jaar dezelfde huurwoning met een terras met zicht op zee. Na een zonnige stranddag loopt Rob met zijn vrouw en twee kinderen richting de boulevard. Ze hebben wel trek gekregen! Om 18.00u hebben ze een tafel gevonden en Rob vraagt bij de ober naar de eetkaart. Waarop de ober reageert dat de keuken nog steeds gesloten is. ‘Wanneer gaat deze dan weer open?’ vraagt Rob. De ober lacht. ‘Om half 9 gaat de keuken open, welkom in Spanje!’

Rob & Linda

Is dit gevoel voor jou herkenbaar? Vast wel. Het tijdschema van de dag verschilt enorm met de tijden in Nederland. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat wanneer je makelaars of banken wilt bezoeken in Spanje, dat deze gebruikelijk tussen 14:00 en 17:00 gesloten zijn voor hun siësta. Daarnaast is een bank hier niet tot 5 uur geopend maar kan dit makkelijk tot 8 of 9 uur zijn.

Feestdagen in Spanje

Er zijn altijd veel feestdagen in Spanje, niet alleen regionale maar ook lokale officiële feestdagen. Indien er op dinsdag of donderdag een feestdag valt, maken de Spanjaarden er vaak een ‘puente’ van. Dit betekent een lang weekend. In de maand augustus is het vakantiemaand in Spanje. De bank, makelaar of advocaat is in Spanje vaak een gehele maand op vakantie.

Het advies is om de feestdagen van de regio waar jij aankoopt te checken, voordat je naar Spanje komt om huizen te bezichtigen of zaken te regelen met een makelaar of een bank.