Stap 1. Oriëntatie voor de Spaanse woning

Ga goed voorbereid op pad!

Jij hebt voor een goede oriëntatie al de eerste stap gezet door deze E-learning aan te kopen. Verstandig, want de nuttige informatie en tips die in deze e-learning voorbij komen ga je zeker kunnen gebruiken. Je gaat een woning aankopen in Spanje, wat betekent dat je een plaats moet zoeken waar je je prettig voelt. En niet enkel in de zomer! Onze tip is dan ook om de woning en/of regio ook in de winter te bezoeken. Zijn de terrassen dan ook overvol en gezellig?

Gebruik hierbij dit handige vragenlijstje voor jezelf:

Deskundig advies tijdens jouw oriëntatie

Er zijn meerdere deskundigen die jou op weg kunnen helpen tijdens jouw aankoopproces. Het is verstandig je te laten informeren door experts, die ervaring hebben in Spanje. Doe hierbij wel een goed marktonderzoek: communiceren de deskundigen in jouw eigen taal of zijn ze wel voorzien van de juiste diploma’s? Een kleine tip is om te kijken hoe lang de makelaar of advocaat al werkzaam is in Spanje. Dit geeft namelijk informatie of diegene al ervaren is in dit land.

Bij les 5 komen we hier uitgebreid op terug, waar je op moet letten in hun aanbieding.

Schakel in deze fase jouw deskundige in!

Het kan in deze fase al enorm nuttig zijn om deskundig advies te ontvangen. Een hypotheekadviseur geeft jou de juiste handvaten voor een hypotheek en een advocaat kan al onderzoek doen naar de woning die je op het oog hebt. Nogmaals, een goede voorbereiding is het halve werk!

Toegang tot alle lessen? Volg de hele cursus en ontvang onbetaalbare tips!