Stap 3. Huizenjacht

Rob en Linda staan zoals elk jaar in mei op Schiphol, klaar voor vertrek naar Marbella! ‘Dat grijze weer hier afgelopen weken in Nederland heb ik wel gezien’ zegt Linda met een betreurend gezicht. Rob is ondertussen aan het wegdromen, nog steeds denkend over de aankoop van een Spaanse woning. Een paar jaar geleden is hij naar Bilbao geweest, wat ook erg goed is bevallen. Na de vraag of dat geen leuke plaats is voor de aankoop van een woning antwoord Linda: ‘Daar regent het 300 dagen per jaar!’. Rob lacht. ‘Natuurlijk niet, het is toch overal zonnig in Spanje?’

Rob & Linda

Het grootste cultuurverschil met Nederland in Spanje is wel het fijne klimaat. Is dat ook de reden waarom jij een woning wilt aankopen in dit zonnige land? De temperaturen kunnen, ondanks Rob zijn gedachte, wel verschillen over heel Spanje. Zo is het in Sevilla in juli een hete 40 graden en kan het in Bilbao makkelijk een kleine 20 graden zijn. Bezoek daarom jouw droomhuis in Spanje in meerdere seizoenen, zodat je niet voor (koude) verrassingen komt te staan.

Wat zijn jouw wensen?

Start met een goede voorbereiding alvorens je op huizenjacht gaat. Vraag jezelf van tevoren af waar een huis voor jou aan moet voldoen. Denk hierbij niet alleen aan een vakantie van 5 dagen, maar ook voor een langere periode. Maak hiervan een lijstje. Zo kun je tijdens een bezichtiging controleren of de woning aan jou eisen voldoet. Daarnaast kan je zien of je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet.

Toegang tot alle lessen? Volg de hele cursus en ontvang onbetaalbare tips!