Stap 4c. Het reserveringscontract

Rob en Linda zijn na een huizenjacht van meerdere dagen verliefd geworden op één woning. In hartje Marbella ligt een pitoreske woning met zwembad en ook nog eens op loopafstand van het strand! De makelaar heeft hun al snel een reserveringscontract laten tekenen. De aanbetaling van € 3.000,- is al snel overgemaakt vanuit Nederland. ‘Wat als we straks de woning kwijt zijn!’ zegt Linda vastbesloten.

Rob & Linda

Contrato de Reserva

Zodra er een overeenstemming is over de aankoopprijs, dan kan je overwegen om een reserveringscontract te tekenen. Hierbij reserveer jij de woning en is de verkoper verplicht om de woning niet meer openbaar te koop aan te bieden. Het is hierbij gebruikelijk een aanbetaling te doen rond de € 3.000,-. Dit is afhankelijk van de aankoopsom.

Het advies is hierbij om niet een grote aanbetaling te doen, aangezien het mogelijk is dat de woning alsnog aan iemand anders wordt verkocht! Zorg daarom voor goede voorwaarden in het reserveringscontract.

Een goed advies is om de voorwaarde ‘onder voorbehoud van financiering’ op te nemen in het koopcontract, mocht je een financiering willen aanvragen bij de Spaanse bank. Deze voorwaarde staat namelijk niet standaard in de koopcontracten in Spanje.