Tip 6)

Lees de kleine letters

Dit is niet alleen het geval bij een reserveringscontract, maar ook bij een hypotheekaanbieding. Zie hier beide onderdelen nog eens toegelicht:

Reservingscontract

Met behulp van een reserveringscontract kan je jouw interesse vastleggen voor een Spaanse woning. Het is hierbij gebruikelijk om een aanbetaling te doen (indicatie € 3.000). Let echter goed op wanneer je dit contract gaat tekenen. Is de woning nog steeds echt beschikbaar (niet verkocht via een andere makelaar)? Tevens is het belangrijk om te controleren wat de (schriftelijke) voorwaarden zijn voor het terugkrijgen van jouw aanbetaling.

Hypotheekaanbieding

Laat je niet verblinden door een lage rente van 1,6%! Als het te mooi om waar te zijn is, dan kan dit ook daadwerkelijk het geval zijn. Lees daarom altijd de kleine letters in het Spaanse bankcontract.

Wat zijn de voorwaarden van deze aanbieding? Dien je bepaalde verzekeringen verplicht af te sluiten? Dan is het natuurlijk ook van belang wat je voor deze verzekeringen maandelijks moet betalen. Het advies is hierbij om ook meerdere banken te vergelijken. Wil je helemaal zeker zijn van jouw zaak? Schakel dan de hulp van een deskundige in.