Type woning

In de Nota Simple kan je ook terugvinden wat voor soort type woning je gaat aankopen. Er zijn twee verschillen in Spanje: ‘Urban’ of ‘Rustic’. Hieronder leggen we de verschillen uit.

1. Urban

Deze woning is gelegen in een populair gebied, dus in of net buiten de stad. Alle voorzieningen zijn op korte afstand gelegen en de woning is vaak omringd door andere woningen. Mocht je de woning wensen te verkopen, dan is dit niet lastig gezien de gunstige ligging.

2. Rustic

Deze woning is gelegen op het platteland, vaak ver weg van de drukke steden. Je kunt genieten van alle rust, want deze woningen hebben vaak geen omliggende woningen. Het is ook wel te benoemen als ‘the middle of nowhere’. Maar misschien is dat de rust die je juist in Spanje zoekt? Mocht je deze woning wensen te verkopen, dan zal dit een moeilijkere opgave zijn. De omgeving is namelijk niet zo populair en er is een kleine doelgroep die zo afgelegen wil wonen.

Problemen die in het verleden zijn voorgekomen met betrekking tot de Nota Simple

Bij de notaris is gebleken dat de verkopende partij de woning twee keer had verkocht. Één keer aan mij en daarna aan een andere partij. Ze hebben hierbij dezelfde Nota Simple gebruikt. Echter bij de notaris wordt de recente Nota Simple nog eens ingekeken. Dit heeft voor veel problemen gezorgd, waardoor ik de woning niet heb kunnen kopen.

Bart

Er is één week voor het passeren een hypotheek aangevraagd op deze woning door de verkopende partij. Door de onoplettendheid van meerdere partijen (en ik had geen advocaat), heb ik nu een woning gekocht waarbij ik ook eigenaar wordt van de oude schulden.

Iris

Er staat van de 100 vierkante meter van mijn woning maar 50 vierkante meter legaal geregistreerd. De taxatie wordt uitgevoerd op basis van de 50 legale vierkante meter. Hierdoor komt de taxatiewaarde veel lager te liggen, waardoor de hypotheek ook lager uitvalt. De koop kan hierdoor niet doorgaan en de aanbetaling heb ik helaas niet terug gekregen.

Jeroen