Kennisbank

In 5 stappen naar een Spaanse hypotheek

Een handig stappenplan van het proces van het verkrijgen van een Spaanse hypotheek. Lees hier welke stappen je dient te ondernemen!

Stap 1. Vraag je hypotheekrapport aan

Voordat je op huizenjacht gaat in Spanje is het verstandig je goed te oriënteren. Waar wil je een woning aankopen? Wat is de maximale financiering bij een Spaanse bank? Omdat wij het belangrijk vinden dat je goed voorbereid op pad gaat, berekenen wij graag jouw financieringsmogelijkheden. Op basis van jouw inkomen, vaste lasten en leeftijd kunnen wij snel een uitgebreid hypotheekrapport opstellen. Nu kan je met deze uitgebreide oriëntatie op huizenjacht in Spanje!

Stap 2. Dossier verzamelen

Je bent een onbekende buitenlander die een financiering aanvraagt in Spanje. De Spaanse bank vraagt daarom diverse documenten op. Benieuwd welke documenten je dient aan te leveren? Lees dan dit artikel. Via Spaanse Hypotheek ontvang je een persoonlijke klantportaal waar je de documenten veilig online kunt uploaden. Zodra het dossier compleet is doen wij de vertaalslag en presenteren jou uitgebreid en goed bij onze bank.

Stap 3. Onderhandeling met de bank

Vergeet betaling van extra vliegtickets en taalbarrieres in onderhandelingsgesprekken met de bank.. Wij nemen het vanaf hier volledig over! Vanwege de jarenlange samenwerkingen met de Spaanse banken, weten wij hun verwachtingspatroon. Het dossier wordt door ons duidelijk gepresenteerd en wij maken tevens de vertaalslag. Op deze manier kan de bank onze klanten al binnen 4 tot 6 werkdagen een aanbieding doen!

Stap 4. Taxatie van de woning

Zodra je akkoord gaat met de aanbieding van de bank, wordt er voor jou door ons een bankrekening geopend. Persoonlijk naar de Spaanse bank komen? Dit is niet nodig! Je bent klant bij Spaanse Hypotheek en daardoor heb je de exclusieve mogelijkheid om een bankrekening op afstand te openen. De volgende stap is de taxatie van de Spaanse woning. Een belangrijk onderdeel van het proces, aangezien de bank mede een financiering geeft op basis van de waarde van de woning. Lees hier meer over de taxatie.

Stap 5. Passeren

Alle partijen (notaris, bank, koper, verkoper) zullen samen een gewenste passeer datum kiezen. De meest gebruikelijke situatie is dat de woning en hypotheek op hetzelfde moment passeren. Het einde van het proces is in zicht! Vanaf nu kan je gaan genieten van jouw Spaanse woning!

adminIn 5 stappen naar een Spaanse hypotheek